Read More

Baard + Bril = sneller een baan – onzin of niet?

Netwerkwebsite LinkedIn heeft 2 onderzoeken gedaan naar het effect van de profielfoto op LinkedIn. Editie NL wilde dit testen en nodigde de LinkedIn profielfotograaf uit voor een item in de aflevering van 16 september 2015.

Het blijkt namelijk dat mensen eerst naar de profielfoto kijken en dan pas naar de functie. Eventueel scrollen ze daarna nog naar bededen. Daarnaast zijn de effecten van uiterlijk kenmerken op internet sterk. Als mensen elkaar – in real life – ontmoeten zijn deze wat genuanceerder.

Uit het onderzoek bleek ook dat mannen met baard en vrouwen met bril meer kans maakten om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Wellicht dat baard en bril met wijsheid geassocieerd worden. Een baard zou kunnen betekenen dat je wijsheid door de jaren heen hebt opgebouwd. Een bril zegt wellicht dat je veel tijd met de neus in de boeken hebt doorgebracht. Persoonlijk ben ik niet zo makkelijk om de tuin te leiden.

Maar één ding weet ik echt zeker, je moet vooral jezelf zijn op LinkedIn! Met een stralende en positieve houding en gezichtsuitdrukking zeg je naar mijn idee veel meer dan door een bril op te zetten of je niet te scheren.

Stem je kleding af op je functie en op jou als persoon. Laat zien wie JIJ bent op je profiel en je kan ook echt jezelf zijn tijdens een sollicitatie gesprek!! Succes gegarandeerd!

Bekijk hier het item van EditieNL

Mariske Krijgsman

Mariske Krijgsman is de fotograaf achter De LinkedIn profielfotograaf. Het is haar missie geworden om alle vakantiekiekjes, trouwfoto’s, boswachterfoto’s en wegkijkers op LinkedIn te vervangen met een professionele profielfoto. Iedereen moet een stralende, enthousiaste en professionele profielfoto hebben. Een stralende eerste indruk kan je namelijk maar 1 keer achterlaten.

Deze blog is vrij te kopiëren en te plaatsen onder vermelding van de bron: Mariske Krijgsman, www.linkedinprofielfotograaf.nl

Als fotograaf is zij ook actief in de reclame- en bedrijfsfotografie voor haar bedrijf PicTwist, www.pictwist.nl