Read More

Haal meer foto’s uit 1 profielfotomoment!

Je hebt je aangemeld voor een profielfoto, nu wil je hier natuurlijk het maximale uithalen!Want als je meerdere foto’s in je bezit hebt, kan je de foto afwisselen. Iedere keer bij het wisselen van je profielfoto kom je letterlijk weer even bij je netwerk in the picture! Zeker bij LinkedIn. Hier volgt een serie tips over hoe je in een fotoshoot van 20 minuten toch een mooie variatie creëren?

Neem verschillende kledingstukken mee, zodat we kunnen variëren. Het is tevens een goede manier om te kijken wat het mooiste op de foto overkomt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een blousje of overhemd.
  • Een jasje, colbert of trui.
  • Sieraden, draag je vaak sieraden? Wissel met een ketting en oorbellen en het beeld krijgt meteen een heel andere accent.
  • Draag je je haar verschillend, zorg dan dat je dit ook kan variëren tijdens de shoot.
  • Neem verschillende kleuren kleding mee, zwart en grijs is zakelijk, maar je valt er niet mee op.
  • Neem kleding voor de verschillende seizoenen mee. Houd er wel altijd rekening mee dat we maar een klein stuk van de torso in beeld brengen. Zorg er dus voor dat de schouders bedekt zijn en dat de uitsnede niet te laag is.
  • Een sjaaltje of stropdas toevoegen of juist weglaten geeft ook weer een ander beeld.

In de serie foto’s hieronder is te zien hoe je met maar 3 kledingstukken en het wisselen van het kapsel in 20 minuten 4 verschillende foto’s hebben kunnen creëren.

 

4 verschillende profielfoto's uit 1 profielfotomoment

 

Heb jij nog meer ideeën die ik hierboven niet genoemd heb? Of vragen? Deel ze met ons door hieronder een reactie achter te laten.

 

 

Mariske Krijgsman is de fotograaf achter LinkedIn profielfotograaf. Het is haar missie geworden de vakantiekiekjes op LinkedIn te vervangen. Iedereen moet een stralende, enthousiaste en professionele profielfoto hebben. Een stralende eerste indruk kan je namelijk maar 1 keer achterlaten.

Als fotograaf is zij ook actief in de reclame- bedrijfsfotografie, www.pictwist.nl en eco-vriendelijke bruidsreportages, www.mariskekrijgsman.nl

 

Deze blog is vrij te kopiëren en te plaatsen onder vermelding van de bron: Mariske Krijgsman, www.linkedinprofielfotograaf.nl