Read More

Hoe zichtbaar ben jij op LinkedIn?

Het aanmaken van een profiel op LinkedIn lukt de meeste mensen wel, maar zichtbaar worden, dat is minder vanzelfsprekend. Daar haken de meeste mensen af. Het begint natuurlijk allemaal bij een goede profielfoto! Hoe enorm belangrijk dat is, daar weet Mariske Krijgsman uiteraard veel over te vertellen!

Wat doe je nu om zichtbaar te worden op LinkedIn. hieronder volgen vier tips die je zo kunt gebruiken:

1. Bezoek regelmatig profielen van anderen en zorg dat jij zichtbaar bent voor anderen 

Waarom zou je dat moeten doen? Mensen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag weten wie hun profiel bekijkt. Zo kun je de aandacht op jezelf vestigen.

2. Word lid van groepen

(bijvoorbeeld lokale, regionale of landelijke netwerkgroepen, branchegericht, alumni groepen (oud-collega’s of studiegenoten).

Wees actief, door te luisteren en te helpen waar je kunt. Elke keer dat jij zelf een discussie start of een commentaar geeft op de discussie van iemand anders, komt jouw foto en kopregel in beeld.

3. Pas je kopregel aan

De kopregel staat meteen onder je naam. Zorg dat in één oogopslag volkomen helder is wat je doet. Bekijk eens profielen van anderen en doe inspiratie op! Als je ondernemer bent en er staat “owner ABC BV” dan zegt niemand dat iets en inspireert niet jouw profiel te bezoeken. Je hebt 120 tekens om te gebruiken.

4. Neem je contactgegevens op in je samenvatting

Of je nu ondernemer, werknemer of werkzoekende, bent het is belangrijk dat de geïnteresseerde bezoeker je kan contacten via e-mail of telefoon. Als je een tweede of derde graads connectie bent, zijn de contactgegevens afgeschermd en kun je de persoon met een basis (gratis) LinkedIn account niet bereiken. Dus wordt er geen contact opgnomen met jou, maar met de concurrent die wel bereikbaar is!

 

Uiteraard is dit niet het enige dat je kunt doen. Maar als je hiermee begint bent je al een heel stuk op de goede weg en heb je een voorsprong op de rest!

 

Aan het woord is Judith de Pagter, LinkedIn expert. Zij heeft in de 6 jaar dat zij zelfstandig LinkedIn trainer is bijna 2.000 mensen geholpen hun kennis op het gebied van LinkedIn substantieel te vergroten. Wil je meer weten, kijk dan op DeLinkedInTraining.nl voor de workshop mogelijkheden of bezoek het LinkedIn profiel van Judith de Pagter