Read More

In 10 stappen naar een nieuwe profielfoto op LinkedIn!

Om een professionele indruk te maken op LinkedIn is een goede profielfoto een must! Heb jij al een goede profielfoto, maar weet jij niet hoe je deze toe moet voegen op LinkedIn? Deze blog vertelt je in tien eenvoudige stappen hoe jij je profielfoto verandert op LinkedIn!

 

Stap 1. Zorg voor een goede, professionele profielfoto!

 

Stap 2. Log in op je LinkedIn account. Gebruik daarvoor je e-mailadres en wachtwoord. 

aanmelden linkedin

Stap 3. Klik in het hoofdmenu op profiel

Profiel

Stap 4. Ga met je muisknop op je huidige profielfoto staan. Vervolgens verschijnt op deze foto de optie; foto wijzigen.

Linkedin blog

Stap 5. Klik hierna op foto wijzigen

 

Stap 6. Zoek in je bestanden de juiste profielfoto op en klik op uploaden. 

Let op: LinkedIn stelt enkele eisen aan de profielfoto’s, heeft de LinkedIn Profielfotograaf de foto gemaakt, dan staat dit allemaal goed en kan je meteen up-loaden!:

  • Je kunt alleen JPG-, GIF- of PNG-bestanden uploaden
  • De bestandsgrootte mag maximaal 10 MB zijn
  • De foto moet vierkant zijn
  • De ideale pixelgrootte voor de foto is 400 x 400. Als de foto breder of hoger dan 20.000 pixels is, dan weigert LinkedIn ze

 

Stap 7. Nu heb je de optie om te bepalen welk gedeelte van je profielfoto je wilt laten zien. Dit doe je doormiddel van het gele vierkant. Vergroot of verklein het vierkant om jouw selectie te maken! Heeft de LinkedIn Profielfotograaf de foto gemaakt, verklein de foto dan niet, de foto heeft al de ideale maat en uitsnede!

Aanpassen grote profielfoto

Stap 8. Klik op opslaan 

 

Stap 9. Geef vervolgens aan wie je nieuwe profielfoto allemaal mogen bekijken. Tip: Zorg dat iedereen jouw unieke profielfoto kan zien! Bedrijven vinden het belangrijk om een gezicht te zien. Wanneer jij jouw profielfoto hebt afgeschermd zullen deze minder snel geneigd zijn om jouw profiel te bekijken!

Zichtbaarheid profielfoto

Stap 10. Geniet van het resultaat!  

 

Mariske Krijgsman

Mariske Krijgsman is de fotograaf achter De LinkedIn profielfotograaf. Het is haar missie geworden om alle vakantiekiekjes, trouwfoto’s, boswachterfoto’s en wegkijkers op LinkedIn te vervangen met een professionele profielfoto. Iedereen moet een stralende, enthousiaste en professionele profielfoto hebben. Een stralende eerste indruk kan je namelijk maar 1 keer achterlaten.

Deze blog is vrij te kopiëren en te plaatsen onder vermelding van de bron: Mariske Krijgsman, www.linkedinprofielfotograaf.nl

Als fotograaf is zij ook actief in de reclame- en bedrijfsfotografie voor haar bedrijf PicTwistwww.pictwist.nl