Wat is een profielfoto?

Een profielfoto is ontstaan door de wereld van sociale media. Gebruikers van bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram en zeker ook LinkedIn hebben allemaal een profielfoto. Op het profiel van je sociale media kan je jezelf profileren. Daar kan je de bezoeker laten zien wie je bent. In je biografie vertel je wat over jezelf. De header maak je persoonlijk met je favoriete afbeelding en je stelt je profielfoto in. Deze wordt ook wel Avatar genoemd. Soms gebruiken bedrijven hiervoor hun bedrijfslogo. Er zijn ook mensen die hiervoor een selfie maken. Voor de meeste mensen is dit een mooie portretfoto.

De avatar, je profielfoto, wordt op je profiel getoond. Maar ook als je een berichtje of reactie plaatst wordt je avatar getoond. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij je netwerk. Het is daarom belangrijk om een professionele foto te plaatsen. Een portret waarop je laat zien wie je bent en waar je voor staat. Tevens is het verstandig dat dit een foto is welke ervoor zorgt dat mensen je herkennen als ze je in real life tegenkomen. Omdat je online een band opbouwt, welke nog meer waarde krijgt als deze in het echt leven door kan groeien.

Wanneer is het een profielfoto?

1. De juiste uitsnede

Een profielfoto is pas een profielfoto als de juiste uitsnede wordt gebruikt. Niet te krap uitgesneden en ook zeker niet te ruim. Je wilt veel van jezelf, je uitstraling, laten zien.

Plaatje, slechte uitsnedes, goede uitsnede

Naast deze, zijn er 3 puntjes die de profielfoto kunnen maken of kraken.

2. Stralende uitstraling

Profielfoto portret stralende lach LinkedIn Profielfotograaf

De profielfoto is maar een klein plaatje. Met dit kleine plaatje wil je ervoor zorgen dat mensen je leuk en sympathiek vinden. Ik vergelijk het altijd met de eerste ontmoeting. Dit is het moment waarop je iemand een stevige handdruk geeft, ze recht in de ogen aankijkt met een vriendelijke glimlach. Deze kracht en enthousiasme willen we laten zien op de profielfoto. Wil je hier meer over weten? [Lees het blog over uitstraling]

3. Perfecte belichting

Om jezelf goed te laten zien heb je de juiste belichting nodig. Mooi egaal licht waardoor rimpels en wallen tot een minimum beperkt worden. De foto mag ook zeker niet te donker of te licht zijn. Bij een belichting welke mooi in balans is kan de kijker van jouw foto jou goed zien. Hiermee zet je jezelf in de spotlight.

4. Zakelijk gekleed

Tot slot is het belangrijk om zakelijk en verzorgd gekleed te gaan. Geen zonnebrillen, petjes of hoedjes. Ook geen blote schouders, diepe decolletés of smoezelige overhemden. Verzorgd tot in de puntjes als een echte professional. Wil je hier meer over weten? [Lees het blog over kleding.]