Read More

TIP 1   Uitstraling van jou en je profielfoto

Wanneer en waarom is je uitstraling belangrijk? Zoals ik altijd zeg:

Je profielfoto is de 1e indruk die je bij iemand achter laat. Het is net zoals de 1e ontmoeting. Je geeft iemand een hand, een stevige hand. Daarnaast kijk je hem/haar in de ogen, met een vriendelijke glimlach zeg je meteen krachtige stem: “goedemiddag, ik ben…”

Dit is precies wat je wilt bereiken met je profielfoto, een krachtig 1e indruk met de juiste uitstraling!

uitstraling profielfoto tips


Een goede voorbereiding is…

Inderdaad het halve werk. Dus bedenk van te voren goed wat je wilt uitstralen. Wat past bij jou en wat past absoluut niet bij jou. Welke kernwaarden leef je na en hou zou je deze kunnen laten zien. Bedank daarbij dat de profielfoto alleen je gezicht is. De uitstraling wil je dus volledig in het gezicht laten zien. Oefen bijvoorbeeld thuis eens voor de spiegel. Dat voelt waarschijnlijk gek, maar kan waanzinnig nuttig zijn. Dan weet je tijdens de fotoshoot al aardig in welke plooien je het gelaat wilt gieten. Zo plaats ik bijvoorbeeld een spiegel zodat ik mijzelf kan zien tijdens het maken van een zelfportret in de studio 😉

Profielfoto portret LinkedIn Profielfotograaf


Val op met eigen attributen

Onderdeel van de uitstraling van het totale beeld zijn ook je [KLEDING – blog volgt] en de [ACHTERGROND – blog volgt]. Daarnaast kan je ook nadenken over het meebrengen van eigen attributen. Want opvallen met je foto mag echt!

Zo hebben we al scrum schema’s als achtergrond gebruikt, make-up kwasten, kledinghangers, stethoscopen en hamers in beeld gehad. Laat je fantasie de vrije loop, maar zorg er wel voor dat het iets is dat bij je past of iets over jou ‘zegt’.

Wij laten ons graag verrassen!

Laat ons in een reactie hieronder weten wat jij meebrengt.

profielfoto tops uitstraling

Nog meer tips over hoe een goede en orignele profielfoto te maken die naast een gave uitstraling ook de juiste houding laat zien? Lees dan verder bij TIP 2 [blog volgt] of ga naar 1 van de andere tips [tips pagina].