Read More

Stylingtips voor je LinkedIn profielfoto

Je hebt besloten dat het tijd is voor een nieuwe LinkedIn foto. De vorige is een paar jaar oud en je ziet er nu anders uit. Je hebt bijvoorbeeld een andere kleur haar, bent 10 kilo afgevallen of je draagt ondertussen een bril. Een profielfoto draait om herkenbaarheid, maakt je zichtbaar als professional en zegt dus veel over je. Maar waar let je op bij het uitzoeken van je kleding, kapsel en je make-up?

Wij geven je 5 Stylingtips voor de perfecte LinkedIn profielfoto

 

1.  Alleen de bovenkant telt

Een goede profielfoto laat vooral je gezicht zien en een stukje van je van je schouders. Dit scheelt al de helft in nadenkwerk wat betreft je kleding! Kleed je voor de foto zoals je wil dat mensen je tijdens je werk zien, passend bij je professie of voor de functie die je beoogt. Jouw branche kan een hele zakelijke uitstraling verlangen. Wanneer je bijvoorbeeld werkt in de financiële sector. Een meer toegankelijk uitstraling past wanneer je in de zorg werkt. Of kun je juist een hele creatieve kant van jezelf laten zien? Denk hierover na voor je kiest voor een jasje, een blouse of een t-shirt met shawl.

 

2.  Kies voor kleur

Zwart-wit komt heel streng over op de foto en eist alle aandacht op, waarbij het de aandacht voor jou wegneemt. Terwijl de foto juist om jou draait! Kies dus voor kleur. Let er op dat je kiest voor kleding die nog nieuw oogt. Op beeld zie je vlekjes en lichte slijtage aan materiaal of kleur veel sterker.

 

3.  Vermijd seizoenskleding

Kies geen seizoensgebonden kleding, maar ga voor neutraal. Ook al vriest het buiten, je wil niet het hele jaar op LinkedIn staan in die comfortabele coltrui. En is het op jouw fotodag 30 graden? Trek toch een jasje of shirt met lange mouwen aan. Kies -tenzij je een lange nek hebt- liever geen opstaande boorden of Mao-kraag. Deze geven op de foto namelijk het effect alsof je geen nek hebt.

 

4.  Beperk je accessoires

Je LinkedIn foto is maar klein. Kies voor mooie oorbellen of een ketting, beide is te veel. Wanneer je graag een shawl draagt, zorg dat deze niet de aandacht van je gezicht afleid.  Draag je een bril? Maak de glazen goed schoon, anders stelt de camera scherp op de stofjes op je glas in plaats van op jou.

 

5.  Natuurlijke make-up

Je ogen zijn heel belangrijk op een foto. Het is zonde als aandacht naar fel gekleurde of sterk glanzende oogschaduw gaat. Vergeet vooral de mascara niet. Koop wanneer nodig een nieuwe, mascara ouder dan 3 maanden gaat korrelen en geeft niet meer het gewenste effect. Gebruik poeder om niet te glimmen, maar vermijdt bronzingpoeder. Hierin is vrijwel altijd glitter verwerkt en dit geeft teveel reflectie. Voor een fris uiterlijk is blusher heel geschikt. Of laat je opmaken door een visagist die ervaring heeft met het creëren van een natuurlijke look.

 

 

Mariëtte Postma is de imago stylist achter de Persoonlijkheids Stylist. Ze helpt professionals met hun persoonlijke presentatie. Mariëtte is ook de visagist en stylist achter de profielfoto’s van www.linkedinprofielfotograaf.nl

Deze blog is vrij te kopiëren en te plaatsen o.v.v. de bron: Mariëtte Postma, www.depersoonlijkheidsstylist.nl