Read More

Wat gebeurt er bij de visagist

Gefeliciteerd! je hebt een afspraak gemaakt bij de LinkedIn Profielfotograaf. En dat betekent dat je voor je op de foto gaat, eerst plaatsneemt in de stoel van de visagist. Wellicht voor t eerst in je leven. En dat is best spannend, want wat kun je verwachten? Blijf je er wel uitzien als jezelf? En, misschien wel de belangrijkste vraag: is het überhaupt nodig?

 

Is het nodig?

Om met deze vraag te beginnen: ja het is nodig! Al zeg ik altijd: Je moet op de foto niet zien wat ik heb gedaan. Maar je moet het wel zien als ik het niet zou hebben gedaan. Wat betekent dit nu eigenlijk? Dat je er met natuurlijke visagie beter uitziet op de foto. Omdat je niet meer glimt, geen rode plekken meer hebt en je slapeloze nachten en eventueel onrustige huid wat zijn weggepoetst en verzacht. Maar ook, dat je op de foto niet ziet dat je bent opgemaakt.

 

Voor mannen

Bij mannen houd ik het heel natuurlijk. Bij een droge huid allereerst een vochtinbrengende lotion, dan worden je wallen weggewerkt. Nu volgt een dunne laag foundation, afgestemd op jouw huid en worden eventuele rode vlekjes weggewerkt. Dan wat poeder tegen het glimmen en een andere poeder om je een gezondere kleur te geven. Omdat je anders door het flitslicht wel erg bleek uitziet. Tenzij mannen er expliciet om vragen houdt hier de make-up op. Dat valt dus eigenlijk wel mee. En onthoudt: alle make-up kan er heel snel weer af.

 

Voor vrouwen

De LinkedIn Profielfotograaf vraagt altijd of je met je “dagelijkse make-up” wilt komen, zodat we zien hoe jij er altijd uitziet. Het gaat dan vooral om je dagelijkse oogmake-up. Juist omdat we willen dat je er als jezelf uit blijft zien op de foto is dit een heel belangrijk uitgangspunt. Dan is het een kwestie van bijwerken: dat betekent dat er sommige make-up onderdelen helemaal weggepoetst worden. Als het bijvoorbeeld niet meer zo goed bij je gezicht past omdat je al jaren hetzelfde doet. Of omdat de kleurkeuze beter kan. In de praktijk komt het erop neer dat de behandeling van de huid hetzelfde is al bij mannen. Waarna er een natuurlijke blusher wordt toegevoegd. En dat uiteraard de oog-, en lipmakeup geperfectioneerd wordt. Zodat je helemaal stralend en relaxed op de foto gaat!

 

Het haar m/v

Doe je haar zoals je dit iedere dag doet. Er is uiteraard tijd om je haar mooier te stylen voor de foto, maar niet voor een uitgebreide föhn- of stijltangbehandeling.  Mocht je twijfelen maar zeker willen weten dat je haar perfect zit, boek dan kort van te voren een kappersafspraak.

 

Mariëtte Postma is de imago stylist achter de Persoonlijkheids Stylist. Ze helpt professionals met hun persoonlijke presentatie. Mariëtte is ook de visagist en stylist achter de profielfoto’s van www.linkedinprofielfotograaf.nl

 

Deze blog is vrij te kopiëren en te plaatsen o.v.v. de bron: Mariëtte Postma, www.depersoonlijkheidsstylist.nl